V soboto, 5. 1. 2019 sta se ekipi Mini 1 in Mini 2 udeležili 2. Odprtega prvenstva Slovenije v mini odbojki U-11 za deklice in dečke letnik 2008 in mlajše, na katerem je sodelovalo 42 ekip.

Pri deklicah je v konkurenci 30. ekip prvo mesto osvojila ekipa Hotel Mangart (Formis), druga je bila ekipa Braslovče, tretja pa ekipa SIP Šempeter.

Naša dekleta Prevalje 1 so prvo tekmo odigrale proti ŽOK Triglav 2. Prvi set so odigrale suvereno in ga dobile z 25:10. V drugem setu so nasprotnice pokazale dobro igro in izenačile v setih z 24:26. V tretjem setu pa so spet bila uspešnejša naša dekleta, zmagala so z 15:10 in tako dobile tekmo z 2:1 v setih.

Prevalje 2 so prebile led z tekmo proti ŽOK Triglav 1. V prvem setu se naša dekleta niso ustrašila nasprotnic in se borila za vsako točko. Nasprotnice so bile močnejše in set dobile z 16:25. Tudi v drugem setu so naša dekleta pokazala dobro igro, se nasprotnicam še bolj približala, vendar je zmanjkalo nekaj točk in ŽOK Triglav 1 je dobil drugi set z 19:25. Prevalje 2 so tako izgubile z 0:2.

Drugo tekmo so Prevalje 1 odigrale proti Škofji Loki 1. V prvem setu so uspešnejše bile nasprotnice in set dobile z 17:25. V drugem setu pa so slavila naša dekleta, set dobila z 25:22. V odločilnem tretjem setu so boljšo igro prikazala dekleta iz Škofje Loke 1 in dobila set z 9:15. Prevalje 1 so tako izgubile tekmo z 2:1.

V drugi tekmi za Prevalje 2, so se naša dekleta pomerile z na koncu tretje uvrščeno ekipo SIP Šempeter. V prvem setu so naša dekleta imela kar nekaj težav s sprejemom servisa. Kljub temu se niso predala in dosegla nekaj točk iz igre. Nasprotnice so set dobile z 7:25. V drugem setu so naša dekleta nadaljevala z borbeno igro. Set so dobile SIP Šempeter z 13:25. Prevalje 2 so tako drugo tekmo izgubile z 0:2.

Tretjo tekmo prvega dela so Prevalje 1 odigrale proti Novemu Mestu. V prvem setu so naša dekleta pokazala dobro igro in dobile set z 25:15. Tudi v drugem setu so nadaljevale z dobro igro in set dobile z 25:18. Tako so naša dekleta zmagala z 2:0 in si priborila nastop v osmini finala.

Prevalje 2 so tretjo tekmo odigrale proti Škofji Loki 2. V prvem setu so dekleta prikazala dobro igro, nasprotnice so imele največ težav s sprejemom našega servisa. Tako so dekleta dobila prvi set z 25:7. V drugem setu so dekleta nadaljevala z istim tempom in set dobila z 5:25. Tako so Prevalje 2 svojo zadnjo tekmo na turnirju zaključila z zmago 2:0 v setih.

V osmini finala so se Prevalje 1 pomerile z ekipo ŽOK Sobota. Prvi set so naša dekleta dobila z 25:18. V drugem setu so naša dekleta bila občutno boljša in set suvereno dobila z 25:7. Prevalje 1 so zmagale z 2:0 in se uvrstile v četrtino finala.

V četrtini finala so se dekleta Prevalje 1 pomerila z dekleti SIP Šempeter. Kljub borbeni igri naših deklet, so bile nasprotnice uspešnejše. Rezultat je bil tako v prvem, kot v drugem setu 13:25. SIP Šempeter je tako dosegel zmago z 2:0.

 

 

Turnir je bil uspešen za obe naši ekipi, saj sta obe ekipi prikazali borbeno igro, fair-play in dosegli dober rezultat. V končnem vrstnem redu je ekipa Prevalje 1 dosegla uvrstitev med 5. in 8. mestom, Prevalje 2 pa uvrstitev med 17. in 24. mestom.

 

Nina Sopin in Tatjana Ažnik