V nedeljo 16. oktobra 2016 je v Mežici potekal turnir 1/8 finala za mladinke. Na njem smo se na prvi tekmi pomerile z ekipo Zoja Lenart.
Prvi set smo prepričljivo dobile z rezultatom 25:3. V drugem setu pa smo nekoliko popustile in z lastnimi napakami dopustile,
da se nam je nasprotnik močno približal. Kmalu smo vajeti zopet vzele v svoje roke in tudi ta set zmagale z rezultatom 25:18.
Na drugi tekmi smo se pomerile z ekipo Novo KBM Branik, ki je na prvi tekmi premagala Mežico. Začele smo odlično in celo povedle.
Nekje do sredine seta, smo jim dobro konkurirale, kasneje pa storile nekaj napak in tistih nekaj točk je bilo do konca seta težko nadoknaditi.
Prvi set smo tako izgubile z 21:25. Tudi drugi set smo igrale zelo dobro, toda nasprotnice so bile boljše in tako je tudi drugi set pripadel
ekipi Nove KBM branik z rezultatom 19:25. Zaradi poraza na drugi tekmi, nas je za uvrstitev v 1/4 finala čakala še ena tekma proti Mežici,
ki je v drugi tekmi premagala ekipo Zoja Lenart. Tekmo smo začele nekoliko slabše, kot prejšnji dve. Nismo igrale tako prepričljivo,
kar se je na nek način kazalo tudi na rezultatu. Kljub naši ne najboljši igri smo končnico seta odigrale zbrano in ga dobile z 25:22.
Nekako podobno smo igrale tudi drugi set in spet dopustile nasprotniku, da nam je konkuriral.
Kljub vsemu smo tudi ta set odigrale dovolj dobro in zmagale z enakim rezultatom kot prvega in se tako uvrstile v 1/4 finala.

 

Neža Kasnik